Koření
Estragon
Léčivé účinky: zlepšuje trávení, mírní nadýmání a potíže při dráždivém tračníku a zánětech střev, zlepšuje stav cévních stěn.
Použití: omáčky, luštěniny, ryby, kuře.
(6g, 18,- Kč)
Rozmarýna
Léčivé účinky: zlepšuje trávení, upravuje funkci žlučníku, zlepšuje paměť, fyzickou i psychickou kondici.
Použití: ryby, pečené maso, marinády na grilování.
(6g, 18,- Kč)
Libeček
Léčivé účinky: čistí ledviny a močové cesty, zlepšuje trávení, mírní nadýmání, upravuje funkci žlučníku.
Použití: polévky, vývary, omáčky.
(10g, 18,- Kč)
Saturejka
Léčivé účinky: zlepšuje trávení, mírní nadýmání, dezinfikuje dýchací cesty, snižuje krevní tlak.
Použití: rajská omáčka, luštěniny, tučné maso a zvěřina, houbové pokrmy, kroupy.
(6g, 18,- Kč)
Bobkový list
Léčivé účinky: zlepšuje trávení, snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje látkovou výměnu.
Použití: vývary, polévky, omáčky, dušené a pečené maso, ryby.
(4g, 25,- Kč)
Základní směs
Složení: petržel, celer, libeček, kopřiva, krvavec, bobkový list.
Léčivé účinky: zlepšuje trávení a látkovou výměnu, snižuje krevní tlak, čistí ledviny, snižuje hladinu krevního cukru, zlepšuje duševní i fyzickou kondici.
Použití: základní koření pro polévky, omáčky a dušené maso.
(14g, 18,-Kč)
Houbová směs
Složení: hřiby, hlíva ústřičná, petržel.
Léčivé účinky: snižuje cholesterol, posiluje imunitu, zlepšuje látkovou výměnu, zlepšuje fyzickou i duševní kondici, prevence proti civilizačním onemocněním (rakovina, vysoký tlak, cukrovka, revmatoidní artritida).
Použití: polévky bramborová, dršťková, gulášová, kulajda, omáčky, sekaná, karbanátky
(14g, 22,-Kč)
Ryby, stejky
Složení: rozmarýna, šanta, meduňka, bobkový list, libeček.
Léčivé účinky: zlepšuje trávení, zklidňuje žaludek, čistí ledviny, podporuje látkovou výměnu.
Použití: pečené nebo grilované stejky a ryby, používáme v marinádě spolu s čerstvým česnekem.
(12g, 22 Kč)